Mabruk…kun ab

11 Jul

10-weeks‘Tahniah, abang akan jadi abi…’

‘Ye ke…sayang pregnant?’ Macam tak percaya je zauj ana ni.

Sebulan sudah berlalu dengan perkhabaran berita yang amat kami tunggu-tunggu. Ummi dan abi !!! Adakah satu impian atau angan-angan?

Alhamdulillah, tak lama lagi ana will move to the next steps of life-dai’e,pelajar, zaujah dan UMMI. Subhanallah, betapa cepatnya masa berlalu meninggalkan kita. Baru semalam rasanya ana mengenali zauj, tapi kini, bakal menimbang zuriat kami.

Muhasabah pada diri sendiri, apa yang ana dah lakukan sepanjang hidup ni? 24 thn? Ya Allah, ampunkan dosa-dosa kami yang berlalu dengan sia-sia. Dan jangan dibiarkan hidup yang dilalui ini di bawah pengarauh kami walaupun sesaat.

One Response to “Mabruk…kun ab”

  1. aNiS July 12 2009 at 8:21 pm #

    salam za!!! sahabati…tahniah..mabruk alaik…hepi sgt2 bila dgr berita awk dh pregnant..mcm baru je g kenduri awk aritu…tahniah za!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: